Дуже смачні страви з свіжого пташиного м’яса – 10 унікальних рецептів, які варто спробувати прямо зараз
Добрий день! Сьогодні на розборі польотів смачні страви з свіжого пташиного м’яса: 10 унікальних рецептів, які варто спробувати прямо зараз. Птахівникам ці рецепти знадобляться завжди!
Чому пташине м’ясо – ідеальний вибір для смачних страв
Пташине м’ясо є не тільки корисним продуктом, але і прекрасною основою для приготування різноманітних страв. Воно багате білком, містить важливі вітаміни і мінерали, несе в собі неповторний смак. Якщо ви хочете спробувати щось нове і здивувати себе і своїх близьких, зверніть увагу на ці унікальні рецепти зі свіжого пташиного м’яса.
Смажене куряче філе з овочами
Для приготування цієї страви вам знадобляться: куряче філе, морква, броколі, перець, цибулю, часник, оливкова олія, сіль, перець, соєвий соус. Куряче філе наріжте на шматочки і обсмажте на оливковій олії до золотистої скоринки. Додайте нарізані овочі та часник. Тушкуйте все разом до готовності овочів. Подайте з соєвим соусом і насолоджуйтеся ніжним м’ясом і соковитими овочами.
Запечена качка з яблуками та журавлиною
Дане блюдо порадує вас своєю вишуканістю і неповторним смаком. Вам знадобляться: качка, яблука, журавлина, мед, сіль, перець, розмарин. Покладіть качку на деко, натерти спеціями, сіллю і перцем. Наповніть половинками яблук і журавлиною. Запікайте при 180 градусах до золотистого кольору. Подавайте з медом і розмарином – це створить приголомшливий аромат і додасть неповторного смаку вашій страві.
Курча по-прованськи
Це одне з найбільш вишуканих і популярних страв французької кухні. Вам знадобляться: курча, цибулю, зелень, часник, спеції, сіль, перець, оливкова олія. Виріжте курчати і розкладіть його на деко. Посипте спеціями, сіллю і перцем. Додайте дрібно нарізану цибулю, часник і зелень. Запікайте в розігрітій духовці при 180 градусах близько 40-50 хвилин. Одержаний курча буде ніжним, соковитим і ароматним.
Дуже смачні страви з свіжого пташиного м’яса рецепти для вишуканих гурманів
Масала з індички
Це оригінальне блюдо з індички з індійськими спеціями нікого не залишить байдужим. Вам знадобляться: філе індички, кокосове молоко, масала спеції (коріандр, куркума, імбир, кардамон), гострий перець, цибулю, часник, сіль. Обсмажте нарізану цибулю, часник і спеції в оливковій олії. Додайте нарізане філе індички і запікайте разом з кокосовим молоком в духовці приблизно 30-40 хвилин. Подавайте з гострим перцем і насолоджуйтеся східним смаком.
Апельсинова курка з карамелізованою скоринкою
Це блюдо здивує своєю яскравістю і неповторним поєднанням смаків. Вам знадобляться: куряча грудка, апельсини, мед, сік лимона, сіль, перець, оливкова олія. Змішайте сік лимона, сіль, перець і мед. Натріть сумішшю курячі грудки і залиште на годину. Обсмажте мариновану курку на оливковій олії до золотистої скоринки. Додайте апельсини і запікайте разом приблизно 30 хвилин. Вийшла курка з карамелізованою скоринкою і ніжним апельсиновим смаком стане головною родзинкою вашого вечері.
Приготуйте смачні страви для всієї родини
Каррі з курки з кокосовим молоком
Каррі – це блюдо, яке підкорило мільйони шанувальників у всьому світі. Ви зможете приготувати його з використанням свіжого курячого м’яса. Вам знадобляться: куряче філе, каррі спеції, кокосове молоко, цибулю, часник, корінь імбиру, перець, лимонний сік, сіль. Обсмажте нарізану цибулю, часник і тертий імбир на соняшниковій олії. Додайте нарізане куряче філе і спеції, тушкуйте разом приблизно 15-20 хвилин. Додайте кокосове молоко, сіль і перець, тушкуйте ще 10 хвилин. Подавайте з лимонним соком і рисом – це створить чудовий смак і аромат вашого страви.
Гусак в яблуках і мигдалі
Гусак – це святкове блюдо, яке порадує вашу сім’ю або гостей. Вам знадобляться: гусак, яблука, мигдаль, сіль, перець, мед. Ретельно вимийте гусака і натріть сіллю і перцем. Наповніть половинками яблук і мигдалем. Запікайте при 180 градусах до золотистого кольору. Подавайте з медом і насолоджуйтеся прекрасним поєднанням смаків гусака, яблука і мигдалю.
Більше варіацій і насолод
Теріякі з курячого філе
Теріякі – це японська делікатесна соус, який відмінно поєднується з курячим філе. Вам знадобляться: куряче філе, соус теріякі, сіль, перець, оливкова олія. Обсмажте на оливковій олії нарізане куряче філе до золотистої скоринки. Додайте соус теріякі і тушкуйте разом близько 5 хвилин. Подавайте з гарніром з картопляного пюре або рису і насолоджуйтеся соковитим і ароматним стравою.
Паштет з перепелиці
Це блюдо стане справжньою знахідкою для тих, хто любить оригінальні італійські закуски. Вам знадобляться: перепілки, цибуля, зелень, сіль, перець, часник, олія оливкова. Обсмажте нарізану цибулю на оливковій олії до рум’яного кольору. Додайте подрібнені перепелиці, зелень і часник. Тушкуйте все разом близько 30-40 хвилин. Подрібніть вміст і додайте сіль і перець за смаком. Одержаний паштет відмінно підійде для подачі на канапе або в якості начинки для бутербродів.
Соковита куряча печеня в горщику
Це блюдо точно сподобається всім любителям простих і смачних рецептів. Вам знадобляться: курячі стегна, картоплю, моркву, цибулю, томат-пюре, сіль, перець, спеції. Обсмажте на оливковій олії нарізану цибулю до рум’яного кольору. Додайте нарізані курячі стегна і обсмажте до рум’яної скоринки. Додайте нарізані овочі, томат-пюре і спеції. Тушкуйте в горщику в духовці при 180 градусах близько 1-1,5 годин. Печеня вийшла стане справжнім частуванням для всієї родини.
- На закінчення, дуже смачні страви з свіжого пташиного м’яса – це чудові 10 рецептів для різноманітних страв. Використовуйте ці унікальні рецепти, щоб порадувати себе і своїх близьких смачними і корисними стравами.
- Не бійтеся експериментувати з різними спеціями і інгредієнтами, щоб створити власні унікальні рецепти з пташиного м’яса.
- Запам’ятайте, що правильно приготоване блюдо з пташиним м’ясом може стати справжнім шедевром на вашій кухні.
Про наваристий бульйон курячий суп рецепт дивіться тут.